Retur och reklamation

 

 

När du handlar på whop.se har du alltid 30 dagars öppet köp från den dagen du beställde din vara. För att en vara ska kunna returneras inom öppet köp ska varan vara i originalskick med etiketter och originalförpackning.

För att returnera en vara fyller du i den med paketets medföljande retursedeln med returkod och antal. Sedan lägger du denna ihop med plagget/plaggen i emballage. För returfraktetikett kontakta kundtjänst, vi debiterar 79 kr för returer och byten, summan dras från din återbetalning. Paketet lämnar du sedan in på valfritt PostNord-ombud. Via Klarna kan du enkelt meddela din retur hos dem genom appen eller kontakta dem så pausas din faktura under tiden din retur behandlas.

Tänk på att det är du som kund som ansvarar för returen tills den når oss. WHOP tar inte emot returer som skickas via postförskott/efterkrav. 

För oss att behandla din retur tar det 1–3 arbetsdagar. WHOP kommer att justera din betalning inom 8 arbetsdagar.
Försändelser som inkommer utan information eller avsändare sorteras bort och sparas i två månader, därefter sorteras de bort de om ingen påstötning inkommit.
För returfraktsedel, kontakta kundtjänst på [email protected] så hjälper vi dig.
Ingen returrätt på plagg med specialdesign så som brodyr eller tryck, igen returrätt på plagg som tillverkas på beställning.
 
Byte

Vid byte av en eller flera varor ber vi dig skicka tillbaka varorna i retur och göra en ny beställning på de varor du vill ha istället.


Återbetalning

Återbetalning av din retur eller reklamation kommer att ske via det betalningsalternativ som du valde vid köp, förutsatt att inte annat överenskommits eller att det finns hinder för sådan återbetalning.

Avdrag

Du får givetvis prova varan du beställt (förutom plomberade plagg) för att se att allting är till din belåtenhet. Plomberingen ska vara kvar för att retur ska kunna ske.

Om varan har använts eller hanterats i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion har WHOP rätt att dra av en summa motsvarande varans värdeminskning i den mån sådan värdeminskning beror på att du som kund har hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion.

WHOP betalar snarast tillbaka beloppet, dock senast inom 14 dagar från och med den dag då WHOP tog emot ditt paket.

Ångerrätt

Ångerrätten för dig som privatperson regleras i enlighet med Lagen om Distansavtal.
Som konsument (privatperson) har du 14 dagars ångerrätt från det att du har tagit emot en vara WHOP har skickat till dig. Du behöver inte ange något skäl när du ångrar ditt köp inom 14 dagar. Ångerrätten löper ut 14 dagar efter den dag då du eller någon tredje part, dock ej transportföretaget, mottagit varan eller vid delleverans då du eller någon tredje part, dock ej transportföretaget, mottagit den sista varan fysiskt.

Du ska återsända varan till oss enligt ovanstående instruktioner utan onödigt dröjsmål och i vart fall senast 14 dagar efter den dag då du meddelat oss att du kommer utöva ångerrätten. Om du vill kan du använda den standardblankett för utövande av ångerrätt som Konsumentverket tagit fram.

Den returnerade varan ska vara i nyskick, vilket innebär att den skall returneras i originalförpackningen, och tillhöra leverantörens aktuella sortiment.

·       Produktens förpackning skall hel och i originalskick, alla etiketter och taggs skall vara hela och kvar på plagget.

·       Endast produkter som noterats på retursedeln räknas som returnerade.

·       Om det gått mera än 30 dagar sedan mottagandet av leveransen kan köparen inte returnera produkten/produkterna.

·       Returrätten innefattar ej förädlade produkter (tex tryck, broderi)

WHOP förbehåller sig rätten att debitera självkostnadspris för ev. saknade delar/tillbehör, istället för att neka utövande av ångerrätt, om så är möjligt.

Ångerrätten ger normalt återbetalning i sin helhet. Om varan hanterats i större omfattning än nödvändigt för att undersöka varan gör WHOP avdrag för varans värdeminskning. Normalt är avdraget vårt självkostnadspris för att ersätta saknade, använda eller skadade varor eller delar av varor, men det kan också röra sig om avdrag för nedsatt värde på grund av hur varan använts.

Ej uthämtad försändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten.

Vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala dig ursprungligt värde för samtliga varor. Fraktkostnad för ursprunglig leverans kommer inte att krediteras. Återbetalningen sker vanligtvis inom 1–2 dagar, dock senast inom 14 dagar från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att utöva ångerrätten (under förutsättning att retur mottagits i sin helhet). WHOP återbetalar dig med samma betalmedel som du själv använt vid beställningen. Återbetalningen kostar dig inte något.